Wit of multimove

Wat leer ik in de lessenreeks?

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Ze beleven plezier en maken vriendjes. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken.

TC Koersel biedt ook Multimove-Wit aan. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van 12 bewegingsvaardigheden (oa. werpen en vangen, glijden, springen en landen, zwaaien, dribbelen, wandelen en lopen, slaan).  Deze bewegingsvaardigheden zijn van belang voor de motorische ontwikkeling van kinderen en moeten al op jonge leeftijd geprikkeld worden. Bovendien vormen ze de basis om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.
Het project Multimove van de Vlaamse Overheid is dus erg gelijklopend met het KidsTennis-project Wit van Tennis Vlaanderen.

Welke bal wordt er gebruikt?

In Multimove of Wit ligt de focus op algemene motorische vorming met een integratie van tennisgerichte bewegingsvaardigheden. Er worden verschillende balsoorten (van ballonnen tot mousse ballen) gebruikt in deze lessen.

Een kind dat Multimove of Wit gevolgd heeft, zal later sneller en efficiënter leren tennissen.